Bağdat Cad. Gökmen Ap. 132 Feneryolu İST

Aile ve Evlilik Danışmanlığı

Mutluluk ve ömür boyu huzur beklentisi ile kurulan evlilik müessesi zaman içerisinde zafiyete uğrayarak sıkıntılı süreçlerin yaşanmasına kadar gidebiliyor.üyük hayaller ile kurulan aile bağları çatırdarken, çiftler bu durumun önüne geçebilmek için çaresiz kalabiliyorlar.

Bir çok aile içi ve dışı nedenler ailevi sorunlara sebep olabilmekte, zaman zamanda her iki durum bir arada yaşanabilmekte ve süreç maalesef boşanma ile sonlanırken, sürecin uygun bir şekilde yönetilmemesi çocuklar açısından da sorunlara neden olabilmektedir.

Evlilik danışmanlığında aile üyeleri tek tek ele alınsa da, amaç ailenin genelini irdelemek ve huzuru inşa etmektir. Değinmemiz gereken püf nokta ise bu huzurun inşasının bireyleri değiştirerek değil aile oluşturan fertlerin iletişim biçimini yenileyerek yapılıyor oluşudur.

Evlilik danışmanlığı ile çözüm aranan sorunlar kişilerin karakter yapısı, geldiği kültürel katman ve pek çok etkene bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Evlilik danışmanlığında amaç problemin kaynağını tespit ederek çözüm için alternatif bakış açıları kazandırmak ve beraber mücadele ederek şikayetçi oldukları problemi gidermelerini sağlamaktır.

Genellikle kadının talebi ile başlayan seanslar, çiftlerin birlikte öykülerini anlattıkları, daha sonrada psikolojik danışmanlara tek tek bilgi verdikleri ayrı seansları içermektedir. Eşlerin birbirlerinin yanında söyleyemedikleri durum hakkında bilgi almak ve yaşanan sıkıntıyı tam anlamı ile analiz etmek için son derece önemli olmaktadır. Psikolog ile yapılan görüşmelerdeki en önemli husus eşlerin birbirlerini suçlamalarına sebep olmaktan kaçınmaktır.

Evlilik sürecinde; şiddetli tartışmalar yaşıyorsanız ve yaşadığınız tartışmalar kavgaya dönüşüyorsa, eşiniz ile diyalog problemi yaşıyorsanız, kendinizi sürekli öfkeli hissediyorsanız, güven problemi yaşıyorsanız, cinsel açıdan birbirinize karşı uzaklaşma hissediyorsanız, ortak yönleriniz azaldıysa, yaşadıklarınız beklentileriniz ile örtüşmüyorsa, mutsuzsanız ya da eşinizin kişilik özellikleri arasında sizi rahatsız edecek nitelikler varsa evlilik danışmanına ihtiyaç duyuyorsunuz demektir.

İhtiyacınız olan tek şey doğru bakış açısını kazanmak ve bu doğrultuda ilişkinizi doğru yöne kanalize etmek olacaktır. Deneyim Psikolojik Danışmanlık merkezi olarak tecrübemiz, alanında uzman pedagog ve psikolog danışmanlarımız ile ihtiyacınız olan desteği sizlere sunmaya hazırız.

Gelin yeni bir başlangıç için size yön verelim. Evliliğinizi daha kaliteli ve yaşanabilir bir alan olarak yeniden yapılandırma fırsatını yakalayın, mutluğu birlikte inşa edin…

Uzmanına Sor

Teşekkürler. Uzmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

Üzgünüz, sistemsel bir hata oluştu. Daha sonra tekrar deneyiniz.